maanantai 10. helmikuuta 2014

5 nopeaa perusteluineen - leffoja genreittäin

1. Komedia: Mies ja alaston ase -trilogia. Tässä genressä vastaus oli helppo, tosin ensin jouduin kovasti pähkäilemään, että mikä noista kolmesta on ylitse muiden. Koska en saanut päätöstä tehtyä, ajattelin heittää ne kaikki sellaisenaan mukaan. Trilogia on ihan mielettömän hauska ja se naurattaa joka kerta, vaikka olen kaikki nähnyt moneen kertaan. Huumori on melkoisen yksinkertaista, mutta se uppoaa ainakin meikäläiseen. Edesmennyt pääosan esittäjä Leslie Nielsen on leffojen sielu, suuri hatunnosto hänelle!

2. Draama: Forrest Gump. Tässä kategoriassa jouduin pitkään miettimään parin vaihtoehdon väliltä, mutta lopulta päädyin Hanksin tähdittämään Forrest Gumpiin. Leffa on erittäin monipuolinen sekoitus draamaa, komediaa, sotaa ja vaikka mitä, sekä huvittavat uudet tulkinnat historian tapahtumille ovat oikeinkin piristäviä. Kun nuorena näin leffan ensimmäisen kerran, en kaikkia asiayhteyksiä edes tajunnut, mutta historiaan tutustuessa niitä alkoi ymmärtää. Leffa on myös älyttömän sympaattinen ja koskettava.

3. Fantasia: Vihreä maili. Kieltämättä ensimmäisenä aloin miettiä jotain "perus" Pottereita ja vastaavia, mutta sitten mieleen nousikin Vihreä maili, joka perustuu Kingin teokseen Kuoleman käytävä. Leffa on mielenkiintoinen kokonaisuus ja kuten edellinenkin, se on jännä sekoitus eri genrejä. Kestostaan huolimatta se jaksaa pitää otteessaan loppuun asti ja luo juuri oikeanlaisen tunnelman. Näyttelijävalinnat ovat onnistuneita ja heidän esittämänsä hahmot kiinnostavia.

4. Kauhu: Orpokoti. Suurin osa kauhuleffoista on raakaa kiduttamista, tappamista ja äkkinäisiä ääniefekteja sekä muita pelotteluun pyrkiviä tehosteita. Itse pidän enemmän leffoista, joissa on pelottelun lisäksi mielenkiintoinen juoni ja nerokkaita käänteitä taikka yllättävä loppuratkaisu. Yksi sellaisista on espanjalainen Orpokoti, joka teki itseeni suuren vaikutuksen - en olisi yhtään osannut odottaa. Leffassa on piinaavan jännittävä tunnelma, vaikka ikärajakin on vain K13, ja juoneen on panostettu mukavasti.

5. Trilleri: Saw. Hyviä trillereitä on vaikka kuinka paljon, mutta kun joku pitää valita, valitsin Sawin. En halunnut laittaa tähän koko sarjaa, sillä olen nähnyt niistä vain viisi ensimmäistä, eivätkä nekään kaikki ole hyviä. Sawissa veri lentää ja ihmiset kärsivät, mutta homman taustalla ei ole vain mässäily, vaan erittäin nerokas juoni. Suuni loksahti auki, kun näin kyseisen teoksen ensimmäisen kerran ja innoissani aloin katsoa myös jatko-osia. On hämmentävää, miten noinkin onnistuneen lopputuloksen saamiseen ei ole mennyt kuin muutama kuvauspäivä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti